COVID-19

Ook onze organisatie moet zich houden aan de maatregelen rond het coronavirus. We volgen de situatie op de voet en houden jullie op de hoogte rond de impact op onze werking. Voor specifieke vragen kan u terecht bij onze directie.

Inschrijvingen

We vragen om zoveel mogelijk online in te schrijven. Bij problemen of vragen kan je mailen naar administratie@debegijn.be en helpen we je bij de inschrijving.

Het inschrijvingsmoment in de muziekschool, op zaterdag 11 juli 2020 vanaf 10u00, gaat dit jaar enkel door op afspraak. Deze afspraak kan u maken via info@debegijn.be.

Lessen

De lessen muziek starten op 14 september. De lessen woord gaan van start op zaterdag 3 oktober.

Zomerkamp

Na lang beraad en contact met verschillende instanties zoals De Ambrassade en de coronalijn kunnen we met een gerust hart beslissen om het zomerkamp van de Begijn te laten doorgaan.

We zullen ons houden aan de voorgeschreven maatregelen. Dit houdt voornamelijk het volgende in:

  1. We beperken ons tot 1 bubbel. We gaan dus op kamp met maximaal 50 personen. In deze bubbel mag er contact zijn tussen de kinderen en de monitoren. Spelletjes en activiteiten waarbij er een verhoogde kans op coronabesmetting is, worden geschrapt (bv. spelletjes met gedeeld eten).
  2. Contact tussen de ouders onderling en tussen de ouders en monitoren wordt beperkt. De aankomst en het vertrek van de kinderen zal met de nodige afstand verlopen. De eindshow kan dit jaar jammer genoeg niet doorgaan met publiek. We zoeken uit hoe we jullie toch kunnen laten genieten van de toneeltjes, muziekjes, dans-acts, etc.
  3. Naast onze eigen maatregelen, zal het Montfortcollege extra poetsbeurten inlassen voor douches en toiletten en de verplichte voorschriften naleven in de keuken (handschoenen, mondmaskers, etc.).

We zullen alles uit de kast halen om de kinderen, na een uitzonderlijk voorjaar, een ongelooflijk tof en zorgeloos kamp te bezorgen!

Voor meer info kan u bij ons terecht via kamp@debegijn.be.