Workshops

Naast jaarcursussen biedt onze vzw ook workshops aan. Dit zijn lessenreeksen van kortere duur.

Doorheen het jaar worden er regelmatig nieuwe workshops georganiseerd, kom dus regelmatig kijken!

Bekijk ons aanbod hieronder.

Inschrijven kan je hier!

Grafische kunsten

Aquarel voor beginners en gevorderden (voorjaar 2019)

Heb je schilderkriebels? Al dan niet een aquarel- of schildercursus gevolgd? Schrijf je dan in voor deze Aquarelcursus. De eerste 3 lessen herhalen we de basis van het aquarel schilderen. Daarna oefenen we deze technieken verder in en wordt je creativiteit extra uitgedaagd.

Deze cursus wordt begeleid door aquarellist Daniël Seymus. Hij vindt plaats op zaterdagvoormiddag van 9u tot 12u.

Lesdagen: 9/2, 16/2, 23/2, 2/3, 9/3, 23/3, 30/3 en 6/4

Prijs: € 85

Muziek voor de allerkleinsten

Peuter- en kleuternootjes

Zingen stimuleert de spraak-en taalontwikkeling, de motoriek wordt er mee geoefend (door mee te klappen, te bewegen op muziek) en het is een prima training voor het geheugen en de concentratie. Muziek maakt je peuter blij en helpt emoties te uiten.

Kortom muziek draagt bij tot een brede, evenwichtige ontwikkeling van je kind.

Ouders en grootouders kunnen de muzikale gevoeligheid van hun kinderen prikkelen door samen met hen te zingen en spelen.

Deze lessenreeks biedt de kindjes de kans om op jonge leeftijd al in aanraking te komen met muziek en kunsteducatie.

In deze lessenreeks zingen we samen, leren we heel wat liedjes die ook in het dagelijks leven gebruikt kunnen worden, de kinderen maken kennis met verschillende muziekinstrumenten, (zowel zelf spelen als luisteren) en we spelen leuke muziekspelletjes. Het vast begin en einde van de les is een houvast voor de kindjes, het geeft hen een veilig gevoel.

Lesgeefster is Femke.

Peuternootjes is een reeks van 3 lessen en is bedoeld voor peuters van 1,5 jaar tot 2,5 jaar, samen met 1 of 2 ouders/grootouders.

Peuternootjes heeft plaats voor maximum 8 peuters.

Lesdagen: zaterdagen 2, 9 en 16 februari 2019 van 8u45 tot 9u30. We starten graag stipt om de volledige tijd te benutten.

Kleuternootjes is een reeks van 3 lessen en is bedoeld voor kleuters van 2,5 jaar tot 4 jaar. Ook hier zijn 1 of 2 ouders/grootouders welkom.

Kleuternootjes heeft plaats voor maximum 8 kleuters per groep. Er zijn 2 lesmoment om uit te kiezen.

Lesdagen: zaterdagen 2, 9 en 16 februari 2019 van 9u35 tot 10u20 voor groep 1, van 10u25 tot 11u10 voor groep 2. We starten graag stipt om de volledige tijd te benutten.

Prijs: € 25